Rebirthing

I Indien er det frigørende åndedræt kendt som åndedræts-kriya, som er en del af yogaen. Teknikken nåede vesten i 1970érne, hvor man udviklede en metode som de kaldte holotropisk åndedrætsarbejde (Holotropic Breathwork). Man ønskede at udvikle et terapeutisk redskab til at ændre bevidsthedstilstande. Frigørende åndedrætsarbejde har det formål at påvirke mentale, følelsesmæssige og fysiske tilstande – At frigøre traumer og ophobede følelser for at opnå øget bevidsthed, mere energi og frihed. Har du f.eks. været låst fast i mentale mønstre og evt. ikke har kunnet få hjælp via samtaleterapi o.l., kan åndedræts-terapien hjælpe til med både at få kroppen med, slå det mentale fra for en stund og skabe nye indsigter. Traumer vil komme til overfladen i det tempo vores system er klar til det -og hvis det er nødvendigt for at vi kan blive healet.

Så er vi klar til den næste åndedrætsterapi KUN FOR MÆND

Søndag d. 12 februar på Ahlgade 1c, 2 sal i HOLBÆK

Pris 1250,- inkl forplejning.

Hold 1 starter kl. 9:00 og afslutter med sandwich kl. 12:00

Hold 2 starter kl. 13:30 og afslutter med sandwich kl. 16:30

Max 6 pladser på hvert hold og 2 facilitatorer/terapeuter.

Ring for flere oplysninger og hør mere. Tilmelding: 5252 6262 eller babar@pak.dk

Rebirthing/Åndedrætsterapi

Breathwork (åndedrætsarbejde) udspringer af meget gamle traditioner fra østen. De første skriftlige optegnelser ses i de Indiske vedaer og er ca. 5000 år gamle. I Indien er det frigørende åndedræt kendt som åndedræts-kriya, som er en del af yogaen.

Teknikken nåede vesten i 1970érne, hvor Stanislav og Christina Grof udviklede en metode som de kaldte holotropisk åndedrætsarbejde (Holotropic Breathwork). De ønskede at udvikle et terapeutisk redskab til at ændre bevidsthedstilstande, efter det blev forbudt at arbejde med LSD terapi. Det er der vist mange af os der er glade for – i dag!

I kølvandet på parret Grofs arbejde er der opstået flere former for frigørende åndedrætsarbejde kaldet Rebirthing, åndedrætsterapi og shamanistisk åndedrætsarbejde mm. Frigørende åndedrætsarbejde har det formål at påvirke mentale, følelsesmæssige og fysiske tilstande. At frigøre traumer og ophobede følelser for at opnå øget bevidsthed, mere energi og frihed. Det kan både bruges som følelsesforløsning (katharsis) og i retning af større åndelig indsigt.

Oprindeligt blev åndedrætsteknikkerne anvendt som spirituel praksis, frem for som en terapiform. Det er derfor op til den enkelte selv at bevidstgøre formålet med åndedrætsarbejdet. Det ene udelukker ikke det andet, tvært imod. Ved at fjerne traumer og spændinger vil man efterhånden få mere og mere adgang til dybere/højere lag i bevidstheden. Det underbevidste og det ubevidste/ukendte bliver mere bevidst. Den personlige udvikling går frem mod højere bevidstgørelse.

Med andre ord, frigørende åndedrætsarbejde er med til at forårsage en ny tilstand. Har man fx været låst fast i mentale mønstre og evt. ikke har kunnet få hjælp via samtaleterapi o.l., kan åndedræts-terapien ofte hjælpe til med både at få kroppen med, slå det mentale fra for en stund og skabe nye indsigter. Traumer vil komme til overfladen i det tempo vores system er klar til det og hvis det er nødvendigt for at vi kan blive healet.

Udbytte

Rebirthing sigter mod at “gå dybt” i vores psyke, og er ikke symptom dæmpende som traditionel vestlig medicin. Tværtimod, det er en vej til at se på vores underbevidsthed hvor årsagerne ofte ligger, og kan derfor være en provokerende og psykisk udfordrende metode, men også en dyb healing og autentisk forløsning for de fleste.

Forskningen i åndedræts arbejde viser evidens på fordele i forbindelse med personlig udvikling, stress forløsning, afslapning, sundhed og selvindsigt. Vi anbefaler altid, at åndedræts arbejde ikke står alene, men kombineres med andre former for terapi ol. for at komme helt i dybden og få integreret sine oplevelser på en bæredygtig måde. Potentielle udbytte kan være, øget selvtillid, øget seksuel lyst, øget energi, øget glæde, en følelse af lettelse, stole på at alle har en kilde til healing i sig, lære at støtte et sårbart menneske, medfølelse, fri af handle/tanke mønstre mm.


Potentielle risici

Der er, for nogle få mennesker, en potentiel risiko ved at deltage i en åndedrætssession. For eksempel for særligt sårbare personer som har alvorlige hjerte problemer og personer med tendens til psykoseanfald/aktiv misbrug.

Har man af en eller flere af følgende tilstande bør man søge læge før man deltager:

  • Hjerte-kar-sygdomme eller aneurisme (udvidet pulsåre).
  • Tidligere hjerteanfald, stærkt forhøjet blodtryk eller hjertekramper.
  • Medicinering. Særligt ved psykiske lidelser/misbrug
  • Grå-stær eller nethinde løsning.
  • Nylig operation eller alvorlig skade.
  • Psykoser, alvorlig psykiske lidelser eller kraftige angst anfald.
  • Epileptiske anfald.
  • Graviditet
  • Kroniske smerter i bevægeapparatet, hvor årsagen ikke er kendt.

Du deltager i en heldags Rebirthing arrangement, som afholdes hver anden måned, og har derefter mulighed for at vælge et forløb af 8 ugers varighed med en ugentlig session.

Ugentlige sessioner afholdes som gruppeforløb og deltagelse i retræte er ikke en forudsætning for dette forløb -dog en anbefaling hvis man aldrig har prøvet terapiformen tidligere.

Ring på 5252 6262 for at høre mere om vores næste Rebirthing Retræte.